2020/2 Staj Başlatma Sınavına İlişkin Duyuru

2020/2 Dönemi, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Staja Giriş Sınavı 18 Temmuz 2020 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yapılacaktır. Sınav başvurusunda bulunacak adayların, Kanun’un 4. maddesindeki genel şartlar ile 5/A-a maddesindeki öğrenim şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

Yeni koronavirüs salgını nedeniyle, sınav başvuruları TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden online olarak alınacaktır. İlk kez sınava başvuru yapacak adaylar, sınav başvuru koşullarını sağladıklarını belgeleyen evraklarını yaşamın normal akışına dönmesinden itibaren Merkezimizce belirlenecek tarihler arasında bağlı oldukları Odalara sunacaklardır. Bu konu ile ilgili olarak adaylardan başvuru sırasında taahhütname istenecektir.

Başvuru ve Banka Bilgileri

Sınav Tarihi: 18 Temmuz 2020
Sınav Başvuru Tarihleri:  28 Mayıs – 15 Haziran 2020
Staj Dosya ve Başvuru Bedeli: 1.480,00
Staja Giriş Sınav Bedeli: 235,00

 

Sınav ücreti, aşağıda belirtilen banka şubelerinden veya başvuru sırasında sanal pos ile internet üzerinden ödenebilecektir.
Katılımcıların, sınav sırasında yanlarında “Sınav Giriş Belgesi” ile “Geçerli Kimlik Belgesi”ni (T.C Kimlik No yazılı güncel fotoğraflı nüfus cüzdanı, T.C Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport) bulundurmaları gerekmektedir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi olmayanlar sınava alınmayacaktır.

Önemli Uyarı: Ehliyet kimlik yerine geçmemektedir.