2018/3 Staj Başlatma Sınavına Tekrar Katılacaklar İçin Başvuru İşlemleri

Daha önce dosya açtırıp önceki sınavda başarısız olan veya sınava girmemiş olanlar için başvuru tarihi 1 Nisan – 30 Nisan 2018 tarihinde başlayacaktır. Tekrar sınava girmek isteyen adaylar için aşağıdaki başvuru adımlarını izlemesini tavsiye ederim.

1. Staja Giriş Sınavına başvuru yapmak isteyen aday, sınav bedelini öder. (Bankaya yatırılan ücretler bir iş günü sonra saat 15:00 ‘de TEOS’a yansıtılmaktadır.  (Sınav bedelini yatırma işlemi iki şekilde yapılabilir. KREDİ KARTI ile TEOS sistemi üzerinden veya Banka Şubelerine gidilerek yapılabilir.)

   a. Aday KREDİ KARTI ile işlem yapmak istiyorsa; tesmer.org.tr adresinden TEOS Sistemine, kullanıcı adı ve şifre bilgilerini yazarak  girer.  “Para Yönetimi ve Yükleme” menüsüne tıklar. Açılan sayfada KREDİ Kartı ile işlem yapabilmek için yatırması gereken ücret türünü seçer ve KREDİ KARTI bilgilerini İŞ BANKASI’nın ekranlarında doldurur. Para yatırma işlemi  bittikten sonra aday “SGS Başvuru Sistemi”menüsü altında yer alan “SGS Başvurusu” bağlantısına tıklar.

   b. Aday Banka Şubesine giderek işlem yapmak istiyorsa;  T.C. Kimlik Numarası   belirterek sınav bedelini yatırır. Adayın başvuru aşamasında sıkıntı yaşamaması için mutlaka ücret yatırırken banka yetkilisine kendi T.C. Kimlik Numarasını vermek zorundadır. Sınav bedelini, banka şubesine ödeyen aday 1 iş günü sonra TEOS Sistemine  kullanıcı adı ve şifresini yazarak girer. “SGS Başvuru Sistemi” menüsü altında yer alan “SGS Başvurusu” bağlantısına tıklar.

2. Yatırmış olduğunuz tutarın yeterli olması durumunda, aday sınava girmek istediği “Sınav Merkezini” (Ankara veya İstanbul) seçer “Kaydet Düğmesi”ne basar. Başvuru işlemi gerçekleşmiştir.

3. Aday, bilgi için “SGS Başvuru Sistemi” menüsü altına yer alan “SGS Formlar ve Sonuçlar” bağlantısını tıklayarak, sınav başvuru formunun yazıcı çıktısını alabilir.

 

Bilgi: Sınav Başvuru Formu’nu bağlı olduğu odaya teslim etmesine gerek yoktur.

Not: TEOS Sistemine ilk kez girecek adayın, kullanıcı adı ve şifresi  TC Kimlik numarasıdır.

İlk defa dosya açtıracaklar adaylar başvuru işlemleri  için tıklayın

Bir yanıt yazın